Que la inflació no es mengi els teus estalvis: Com combatre la pujada de preus amb les teves inversions

La pujada de preus no remetrà a curt termini, amb diversos factors que animen que la inflació s’assenti en l’economia almenys la resta de 2021 i 2022. El passat mes d’octubre la inflació es va situar en un 5,5%, el seu nivell més alt des de 1992. Això es tradueix en una pèrrdua de poder adquisitiu dels espanyols.
L’inversor ha de descomptar d’alguna forma la inflació en la seva cartera i ajustar-la cap a aquells actius que la blindin del ritme vertiginós dels preus.
Les fonts consultades per Finect coincideixen a assenyalar que la renda variable és l’actiu que històricament ha sobrepassat les cotes d’inflació. Amb tot, no és apta per a tots els casos. “Depenent de les característiques de cada inversor i el seu horitzó temporal es faria un ‘vestit a mida’, i no tots els actius serien convenients per a totes les persones”.
El millor vehicle per a canalitzar els estalvis són els fons d’inversió: “Són segurs, gestionats per professionals i diversificats, ja que inverteixen en diferents sectors, geografies i empreses” . Aquells que tenen en compte criteris socialment responsables, es mostren capaços d’aportar rendibilitat i d’actuar de barrera en moments de volatilitat del mercat són els més recomanables en aquest entorn inflacionista.
El unit linked, una assegurança de vida d’estalvi que inverteix en una cistella de fons, és una altra eina per a fer els primers passos en el món inversor en aquest entorn de preus a l’alça: permeten automatitzar l’estalvi amb aportacions periòdiques.
La renda variable és la millor opció que ofereixen els mercats en aquest moment per a batre a la inflació.
Hi ha vida més enllà de la borsa, tant per a el inversor de perfil més conservador com per al que cerca major exposició a risc, de la mà de les inversions alternatives.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.