Passaport COVID | Al maig es van triplicar les vendes d’assegurances de Viatges

L’1 de juliol entrarà en funcionament oficialment el ‘certificat digital COVID UE’, un document l’obtenció del qual serà gratuïta i que tindrà validesa en els 27 Estats membres de la Unió Europea, així com a Islàndia, Noruega i Liechtenstein. El seu objectiu és facilitar el trànsit de persones mentre persisteixi la situació de pandèmia i evitar que els turistes hagin de complir quarantenes en el seu lloc de destinació.

Conforme avança el control de la malaltia, la possibilitat de tornar a viatjar d’una forma senzilla ja es deixa notar en la demanda d’assegurances de viatge.

“A l’abril registrem un augment en la contractació d’aquesta mena de pòlisses i al maig es van triplicar les vendes respecte al mateix mes de l’any anterior, sens dubte una bestreta del que està per venir”.

Juan Carlos Muñoz, director comercial d’ARAG

El sistema de passaport COVID funcionarà durant 12 mesos a partir del mes de juliol, per la qual cosa s’espera que aporti certitud als ciutadans i contribueixi a reactivar el sector turístic en la segona meitat de l’any i durant 2022. Serà un document digital o en paper que inclourà un codi QR amb la informació sobre la situació sanitària del portador respecte al coronavirus: que ha estat vacunat (amb la pauta completa), que ha donat negatiu en proves de detecció de la malaltia o que presenta immunitat per haver superat anteriorment la Covid-19.

En condicions normals, posseir el certificat evitarà haver de complir requisits addicionals en cada país, encara que tampoc serà una condició indispensable per a viatjar. Tampoc substitueix al passaport real ni a altres formes d’identificació tradicionals que podrien ser necessàries en funció del lloc de destinació.

“La creació d’un sistema senzill i unificat dins de la Unió Europea per a fer compatible el turisme amb les mesures sanitàries enfront de la pandèmia, sens dubte animarà a moltes més persones a reprendre els seus plans de viatjar a l’estranger. La diferència és que ara són molt més conscients que abans de la tranquil·litat que aporta tenir cobert qualsevol problema de tipus sanitari gràcies a una assegurança específica”.

Raúl Pérez, responsable d’Assistència en Viatge de la companyia

En aquest sentit, Pérez destaca que la pòlissa de viatge d’ARAG “incorpora la cobertura mèdica per coronavirus que garanteix rebre l’assistència mèdica necessària, així com les despeses d’hospitalització o de convalescència en hotel, a més del retorn anticipat i la repatriació o transport de la resta d’assegurats, o despeses d’anul·lació, entre altres cobertures”.

Notícia facilitada per Arag, Coronavirus (COVID-19), Seguros de viaje. https://adndelseguro.com/negocio/pasaporte-covid-arag-seguros-viajes/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.