Novetats sobre els plans de pensions

Injecció de 43.000 milions procedent d’impostos per a pagar pensions: la major de la història
L’Estat acudirà al rescat de la Seguretat Social amb una injecció en 2022 de fins a 43.000 milions d’euros destinats a pagar pensions contributives i les denominades despeses impròpies del Sistema, d’acord amb el mandat del Pacte de Toledo inserit en les mesures incloses en el primer paquet de la reforma.
Concretament, a més dels ingressos de la Seguretat Social per al pròxim exercici previstos en els 136.345 milions d’euros -el que suposa un creixement del 9% respecte al passat any-, s’experimenta un increment substancial de 5.099 milions d’euros en les transferències de l’Estat fins a aconseguir un total de 36.276 milions d’euros per a “avançar a dotar a la Seguretat Social de sostenibilitat financera a mitjà i llarg termini”. I a més, des de l’Estat es continuarà dotant un préstec a la Seguretat Social, amb un import més reduït, de fins a 6.982 milions d’euros.

Aquests son els diners que has d’estalviar en cada dècada de la vida fins a la jubilació
Ja sigui en un pla de pensions o altres fórmules d’inversió, la generació *millennial (i els més joves) semblen tenir clar que han de centrar-se en l’estalvi durant la vida laboral per a assegurar-se un bon matalàs que completi la pensió pública. La plataforma Go Banking Rate xifra aquesta quantitat d’estalvi per dècades.
Per exemple: Als 30 anys ja s’ha de tenir estalviat un salari anual
La plataforma explica que en la dècada dels 30 ja s’hauria de tenir estalviat un salari anual. La manera de fer-ho és acostumés a viure amb el 80% del salari i, per tant, estalviar el 20% que s’ha d’invertir perquè de rendibilitat.

Nou cop als plans de pensions individuals: el màxim a desgravar baixa a 1.500 euros
El Govern ha rebaixat a 1.500 euros anuals el màxim d’aportació que pot desgravar-se en el IPRF per plans individuals de pensions, segons es recull en el projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022.
En paral·lel, s’eleva fins a els 8.500 euros l’aportació deduïble en el cas dels plans col·lectius o d’empresa, segons han detallat fonts del Ministeri d’Hisenda després del Consell de Ministres extraordinari en el qual s’han aprovat els comptes per a 2022.
L’any passat ja es va baixar de 8.000 euros a 2.000 euros aquest topall d’aportacions deduïble per als plans individuals a fi de fomentar més els col·lectius.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.