Consells per a evitar robatoris a casa durant les vacances

Marxes de vacances i et preocupa deixar sola la teva casa davant els riscos de robatori? Et proposem una guia per a prevenir els robatoris en el teu habitatge i minimitzar els riscos.

Segons dades del Ministeri d’Interior, l’any passat es van registrar 150.579 delictes de robatori amb força en domicilis, dels quals el 35% es van produir a l’estiu.

  1. Portes i finestres sempre tancades. Tanca la porta sempre utilitzant la clau, no  només amb la relliscada, ja que així poden obrir-se fàcilment. Si no disposes d’una porta blindada, els experts en seguretat recomanen que tingui, almenys, dos punts de tancament, i que no existeixi buit entre la porta i el terra per a impedir l’entrada de lladres.
  2. No comentis els teus plans de vacances amb desconeguts i a les xarxes socials. Un comentari banal pot donar massa pistes als lladres sobre la teva absència i la seva durada. Evita no sols comentar els teus plans en xarxes socials sinó també pujar fotos de les teves vacances i, si ho fas, desactiva la localització de totes les teves xarxes per a no donar aquesta informació a estranys i desconeguts.
  3. Instal·lar un sistema d’alarmes i càmeres de seguretat. Instal·lar un sistema d’alarmes i càmeres de seguretat és una inversió més que rendible. En l’actualitat, hi ha sistemes de seguretat per a la llar que ens permeten veure en el telèfon mòbil de manera remota el que succeeix a la casa en temps real. D’aquesta manera, estarem sempre informats que la nostra casa està segura.
  4. No deixis diners, joies ni objectes valuosos en el domicili. No deixis a la vista ni guardis a casa grans quantitats de diners, claus, talonaris, claus de targetes o codis d’accés a banca en línia i objectes de valor com a joies, rellotges o aparells de tecnologia. Pots utilitzar una caixa forta per a aquesta mena de propietats. Tampoc deixis objectes de valor en terrasses sense tancament.
  5. Contractar una assegurança de la llar. Una assegurança per a la llar és un producte imprescindible que hem de tenir. Una assegurança d’aquest tipus pot cobrir no sols els desperfectes i accidents domèstics que tinguem, sinó també les possibles conseqüències d’un robatori. Per a això, caldrà incloure en ell una sèrie de cobertures específiques. Si ja tenim una assegurança i tenim pensat anar de vacances, no està de més comprovar que tenim l’habitatge assegurat en aquest sentit.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.