Assegurances de Viatge en època de COVID-19: Quines cobertures cal contractar?

Durant el mes de maig, s’ha disparat un 45% les consultes relacionades amb les pòlisses d’assegurances de Viatge que cobreixin possibles incidents durant el període vacacional. Així ho demostra les dades recopilades pel Consell General a través dels mediadors. La finalització de l’estat d’alarma, l’avanç de la vacunació i la relaxació de les mesures que restringien els moviments, tant dins com fora del país, han provocat l’augment en la contractació de viatges i paquets vacacionals i, també, de l’interès dels usuaris per incloure una assegurança adequada.

Des de la mediació es recorda que, en general, les Assegurances de Viatges exclouen incidents que puguin generar-se a conseqüència de la pandèmia, no obstant això, enguany, moltes companyies han reaccionat i incorporat a les seves pòlisses cobertures específiques per a sinistres provocats per la COVID-19. Entre elles:

-Despeses d’anul·lació de viatge a Espanya per positiu en COVID-19.
-Proves diagnòstiques PCR.
Assistència mèdica, hospitalització i transport de retorn.
-Despeses d’estades per quarantena en destí si ets positiu en COVID-19.
Prolongació d’estada en destí per tancament de fronteres per COVID-19.
A més, adverteixen que, fins al moment, aproximadament 15 països i regions requereixen un certificat d’assegurança que inclogui de manera explícita, entre altres condicions, la cobertura de les despeses d’assistència mèdica per coronavirus.

Cobertures a les quals prestar especial atenció

Amb la contractació d’una assegurança de viatges, els usuaris persegueixen un doble objectiu, d’una banda, comptar amb bona atenció en cas d’estar en una destinació llunyana o exòtica i, per l’altre, poder efectuar canvis i cancel·lacions sense penalitzacions.

Els mediadors recomanen que, en la situació actual, si es contractarà una assegurança de Viatge, es verifiqui que s’han inclòs les cobertures específiques per a incidents relacionats amb la COVID-19. Mes allà de la situació pandèmica, els elements a valorar inclourien:

-Garantia d’anul·lació: en general, ha de realitzar-se abans d’incórrer en els primers pagaments a compte per reserves, bitllets, etc.
-Repatriació il·limitada: en l’actualitat està inclosa en la majoria d’ofertes asseguradores, però cal comprovar que la cobertura per a la repatriació de ferits, malalts i morts no tingui limitació quantitativa, per exemple, per repatriació en “avions medicalitzats”.
-Capitals d’assistència sanitària: és un element diferencial entre les ofertes asseguradores. La sanitat pública no està estesa de la mateixa manera en tots els països i hi ha destinacions, com per exemple els EUA, on l’atenció mèdica pot tenir un cost molt elevat. Cal comprovar que les quantitats que s’ofereixen són raonables per al país al qual es viatja.
-Cobertura de responsabilitat civil: si es compta amb una assegurança de la llar amb cobertura per al contingut, probablement, es gaudeix d’una garantia de responsabilitat civil que aconsegueixi danys i perjudicis causats a tercers, també durant el viatge. No obstant això, si no fos així, cal no oblidar-se que les indemnitzacions per danys a tercers poden aconseguir sumes considerables, especialment en determinats països.
-Exclusions: en funció de les circumstàncies personals s’ha de parar esment a possibles exclusions com, per exemple, la participació en proves esportives (professionals o no), edats superiors als 70, 75 o 80 anys, malalties cròniques o preexistents i les seves conseqüències o pròtesis com a audiòfons, lents de contacte, ulleres, entre altres.

Des de la mediació es recorda la conveniència d’assessorar-se adequadament sobre aquest tema amb un professional. La major part de les assegurances d’assistència en viatge són comercialitzats per mediadors i *prescriptores, especialment, agències de viatges.

Informació facilitada per Adn del Seguro.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.