Aquestes són les restriccions, país a país, si vols viatjar aquest estiu fora d’Espanya

Molts països continuen tancats al turisme, uns altres estan oberts, però exigeixen PCR negatives, quarantena i certificats, i tots responsabilitzen al mateix viatger de les conseqüències de llançar-se a recórrer món quan encara no s’ha controlat la pandèmia. Si viatjaràs a l’estranger aquest estiu, tingues aquestes mesures en compte.
Aquestes són algunes recomanacions i restriccions als turistes en alguns dels principals destins triats pels espanyols.

• ESTATS UNITS: Es prohibeix l’entrada d’estrangers que hagin estat en qualsevol país de l’Espai Schengen (al qual pertany Espanya) en els 14 dies previs. Aquells viatgers que, per estar inclosos en les excepcions, o per haver obtingut una autorització de l’ambaixada dels EUA a Madrid puguin viatjar a territori estatunidenc, hauran de tenir un test viral negatiu realitzat en les 72 hores prèvies, o prova d’haver-se recuperat efectivament del virus.
• MÈXIC: S’aconsella limitar els viatges als estrictament necessaris. Si bé no existeixen restriccions per a entrar, la declaració d’emergència sanitària al país ha suposat la introducció de mesures de prevenció i restrictives (tancament d’hotels, restaurants, llocs d’oci, i limitacions a la circulació en algunes carreteres i ciutats), que varien segons els estats.
• CUBA: La incidència de la pandèmia ha empitjorat al país en l’últim mes, per això les autoritats han pres mesures per a reduir els contagis, encara que els principals aeroports estan oberts. Es requereix PCR negativa almenys 72 hores abans del vol i complir aïllament en instal·lacions hoteleres designades. S’exigeix a més una prova PCR de pagament en l’aeroport i a una segona prova PCR al cinquè dia de l’arribada. Els hotels i cases de lloguer per a turistes a Cuba estan oberts i es permeten els moviments interprovincials tant per a residents com per a turistes, encara que pot haver-hi restriccions puntuals.
• REPÚBLICA DOMINICANA: Davant l’extensió de la Declaració d’Emergència, es recomana als viatgers que reconsiderin els seus plans de viatge a l’illa de l’Espanyola. No obstant això, no se sol·licitarà cap mena de prova prèvia a ingressar al país ni es realitzaran tests massius a la seva arribada, sinó proves aleatòries de ràpida aplicació. No hi ha cap restricció a la mobilitat interior.
• L’Argentina: El Govern ha decretat emergència sanitària fins al 31 de desembre de 2021 que inclou el tancament de fronteres i prohibició d’ingrés dels estrangers no residents.
• L’Equador: Es recomana no viatjar a l’Equador excepte per motius “excepcionals i impostergables”. Tot viatger ha de presentar una prova PCR o prova de l’antigen negativa realitzada fins tres dies abans de l’arribada al país o carnet de vacunació contra la covid-19.
• COLÒMBIA: No existeixen limitacions a l’entrada de passatgers procedents d’Espanya. Els estrangers que no comptin amb visat de cortesia o siguin diplomàtics, hauran de comptar amb una prova PCR negativa realitzada en un període no superior a les 96 hores abans de l’embarcament. En cas de no comptar amb aquesta prova, la hi podran realitzar a Colòmbia i fer aïllament preventiu fins que tingui un resultat negatiu o realitzar un aïllament preventiu de 14 dies.
•EL MARROC: Les autoritats han suspès les connexions aèries entre el Marroc i Espanya fins a, almenys, el 10 de juny.
•TUNÍSIA: En data d’avui, les entrades de passatgers per via marítima es troben prohibides, mentre que les entrades per via aèria es troben sotmeses a dos testos PCR, dos formularis i quarantena de set dies en hotel designat per les autoritats tunisianes a càrrec de l’interessat. A més, és obligatori realitzar un segon test PCR el cinquè, sisè o setè dia de quarantena.
•EGIPTE: Es desaconsella el viatge excepte per raons de necessitat a tot el país excepte a les zones i centres turístics del Caire, Alexandria, Luxor, Assuan, la costa continental africana de la mar Rojo i Sharm el Sheikh, i es recomana accedir per via aèria. Tots els viatgers hauran de presentar a la seva arribada un test PCR negatiu, en anglès o àrab, realitzat no més de 72 hores abans del vol.
•KENYA: Es recomana no viatjar a Kenya tret que sigui estrictament necessari. Els viatgers procedents d’Espanya podran entrar amb una *PCR negativa realitzada dins de les 96 hores anteriors al viatge i no estan obligats a realitzar quarantena.
•TANZÀNIA: Es desaconsella “vivament” viatjar a Tanzània a causa de la pandèmia. Els contagis per Covid s’han disparat, sobretot en zones turístiques com Zanzíbar i Arusha i Donar és Salaam. La deficiència del sistema sanitari tanzà, tant públic com privat, i l’escassetat de mitjans per a realitzar evacuacions mèdiques des de les principals zones turístiques a la capital, fan desaconsellable qualsevol viatge no essencial.
•L’Índia: Es recomana no viatjar a l’Índia atès que actualment és el país amb més casos diaris del món. Malgrat això, el Govern central no ha aprovat noves mesures sanitàries, encara que alguns estats sí han reforçat les seves mesures de contenció, i fins i tot han decretat el confinament de la població, com és el cas de Maharashtra i de la capital del país, Delhi.
•LA XINA: la Xina manté la suspensió d’entrada de ciutadans estrangers sense permís de residència.
•EL JAPÓ: Es recomana no fer viatges innecessaris o no urgents. Es prohibeix l’entrada al país als no japonesos, excepte els residents o persones que siguin considerats com a casos humanitaris excepcionals.
•TAILÀNDIA: Encara que formalment segueixen tancades les fronteres, els espanyols que desitgin viatjar a Tailàndia poden fer-ho únicament per avió, amb un permís d’entrada expedit per l’ambaixada. A més, hauran de complir una quarantena de 14 dies en hotels oficialment autoritzats, encara que estiguin vacunats. Les despeses d’estada corren per compte del particular, a més de comptar amb una PCR negativa, realitzada en les 72 hores prèvies i una assegurança mèdica la pòlissa de la qual cobreixi tots els tractaments mèdics inclosos els de covid-19 amb valor mínim de 100.000 dòlars americans (82.200 euros).

Informació facilitada per “El Mundo”.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.